Marcin Szymański rezygnuje ze stanowiska prezesa, ale pozostaje w zarządzie

23 stycznia 2024

Marcin Szymański z powodów osobistych kończy przygodę na stanowisku Prezesa GKS Kasztelania Brudzew, ale nadal pozostaje w zarządzie.

W 2016 roku Marcin przejął obowiązki po ustępującym z powodów zdrowotnych Prezesie Ireneszu Krzysztofie Walkowskim. Od początku kadencji zaznaczył, że klub pójdzie w kierunku szkolenia młodzieży. Tak też się stało. Aktualnie zespoły juniorskie Kasztelanii należą do topowych drużyn w swoich ligach, a w pojedynkach o punkty nie obawiają się rywalizacji nawet z drużynami z większych miast. Cieszy również coraz większe zainteresowanie młodych adeptów piłki nożnej grą w niebiesko-białych barwach. To to tylko jeden z wielu faktów, które świadczą o tym, że popularny „Szyna” wykonał świetną pracę na rzecz naszej gminnej społeczności.

Prezesowi Marcinowi Szymańskiego w imieniu kibiców, piłkarzy i członków zarządu dziękujemy za 8 owocnych lat pełnienia najważniejszej funkcji w brudzewskim klubie!